Naar verwachting zal de eerste Tibetaanse boeddhistische tempel in 2019 op de kale rotsen van West Cork, Ierland, worden geopend. De geschatte kosten bedragen €3,5 miljoen. Tien jaar geleden maakte de Dzogchen Beara Buddhist Meditation Centre al plannen om zo’n tempel in Tibetaanse stijl te verwezenlijken. Aan giften is tot nu toe 1.8 miljoen euro binnengekomen en de leiding van de organisatie is ervan overtuigd is er zeker van dat ook de rest van het benodigde bedrag wordt geschonken.

Het gebouw wordt ruim veertien meter hoog en biedt plaats aan ruim driehonderd bezoekers die meditaties, retraites en conferenties willen bijwonen. De organisatie mikt op een lange levensduur van de tempel, er wordt beton en staal gebruikt voor de constructie. De dakbedekking is van koper, het interieur van voornamelijk hout, zoals de vloeren. De bouw vindt plaats volgens de normen die voor Tibetaanse tempels gelden.

Volgens de volkstelling van 2016 is het aantal boeddhisten in Ierland gegroeid tot 10.000 — een stijging van 11 procent in meer dan zes jaar.

Bron Irish Times.

Categorieën: Nieuws, Dzogchen, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk