Bijna 7.000 mensen brachten hun stem uit in de jaarlijkse verkiezing van Dier&Recht. Meer dan de helft van de deelnemers stemde op varkenshouder Straathof.

Ieder jaar nomineert Dier&Recht vijf Nederlandse organisaties en particulieren die het leven van dieren sterk negatief hebben beïnvloed. Met 51 procent van de stemmen is Straathof dit jaar verkozen tot de grootste veroorzaker van dierenleed.

Adriaan Straathof is eigenaar van de Knorhof, de stal waar eind juli 2017 een brand woedde waarbij 24.000 varkens de dood vonden. In Duitsland kreeg Straathof na verschillende wetsovertredingen al eerder een levenslang beroepsverbod. In Nederland voert Varkens in Nood verschillende rechtszaken tegen Straathof, voornamelijk gericht tegen het bouwen en uitbreiden van zijn beruchte megastallen.

Resultaten Dierenverschrikker 2017.

De uitslag van de verkiezing ziet er als volgt uit:

Genomineerd en percentage stemmen

  1. Varkenshouder Straathof 51%
  2. Ministerie van LNV 26%
  3. CBL 9%
  4. Supermarktketen Jumbo 7%
  5. Bambino Sphynx fokkers 7%

 

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)

Het ministerie van LNV verzuimd normen op te stellen voor het houden en fokken van dieren. Zo zijn er geen normen voor speelgoed en nestmateriaal voor varkens en voor het fokken van honden en katten. Dit maakt het onmogelijk om wetten op dierenwelzijn te handhaven.

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)

Het CBL is vertegenwoordiger van alle supermarkten van Nederland. En fel tegenstander van statiegeld. Door statiegeld op kleine flesjes en blikjes kan de hoeveelheid zwerfafval drastisch verminderen. De inzamelmachines van de supermarkten zijn er klaar voor, maar het CBL blijft zich verzetten. Hierdoor sterven jaarlijks vele dieren door plastic en ander afval in de natuur.

Bambino Sphynx fokkers

De Bambino Sphynx is een kat zonder vacht, zonder snorharen en met korte kromme pootjes. Fokkers verdienen veel geld met het fokken van deze mismaakte dieren, maar het extreme uiterlijk van de katten veroorzaakt vele medische klachten.

Supermarktketen Jumbo

Jumbo verkoopt bij een aantal filialen levende kreeften. De supermarktketen verkoopt de kreeften met vastgebonden scharen aan consumenten die de dieren meestal op amateuristische wijze doden.

Bron Dier&Recht.

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Misbruik, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Dier&Recht – varkensboer Straathof uitgeroepen tot Dierenverschrikker 2017

  1. G:J. Smeets schreef:

    November 2016 oordeelde de Argentijnse rechter Maria Alejandra Mauricio in een historische rechtszaak dat dieren wettelijke personen zijn met het inherente recht om in een omgeving te worden geboren, op te groeien en te sterven die bij hun soort past. Die rechtszaak was aangespannen door de Association of Lawyers and Professionals for Animal Rights naar aanleiding van de deplorabele toestand van dieren in een Argentijnse dierentuin.

    Het is onderhand tijd dat ondernemers als varkensboer Straathof voor de rechter worden gedaagd en dat Dier&Recht daar serieus werk van maakt. Het juiste podium om dierenbeulen te woord te staan is de beklaagdenbank in de rechtszaal. Ondertussen hoeft de ludieke aanpak van ‘Verkiezing tot Dierenverschrikker’ niet worden losgelaten.