Deskundigen van Varkens in Nood hebben van meer dan zestig productsoorten het dierenwelzijn beoordeeld. Wil een consument weten hoe diervriendelijk zijn schnitzel, broodbeleg, karnemelk of ei is? De online DierenwelzijnsCheck geeft volgens Varkens in Nood het antwoord.

De DierenwelzijnsCheck is het vervolg op de VleesWijzer uit 2009 met oplage van 250.000 stuks en op SuperWijzer met 80.000 downloads.

Einde aan keurmerkenbos dierenwelzijn

Beter Leven keurmerk met 1, 2 of 3 sterren, scharrel en vrije uitloop ei, weide en biomelk. En zijn konijn of eend nu wel of geen wild? Wie het weet, mag het zeggen. De DierenwelzijnsCheck geeft een totaal overzicht van vrijwel alle keurmerken (en meer).

Hans Baaij directeur van Varkens in Nood: “Consumenten hebben recht op een realistisch beeld van het leven van de productiedieren. En dat hebben ze nu niet. Door de DierenwelzijnsCheck kan men online, in supermarkt of restaurant een bewuste keuze maken. Op die manier is het verbazingwekkend eenvoudig om de dieren te helpen.”

Voorbeelden

Het slechtste scoren kip, kalkoen en konijn met een één (op een schaal van 1 tot 10). AH Nieuwe Kip, Aldi Trager Groeiende Kip en Lidl Betere leefomstandigheden Kip scoren een twee. Het veel verkochte varkensvlees met het Beter Leven keurmerk met 1 ster, scoort een 3,5. Lam en schaap scoren zowel zonder keurmerk als biologisch vrij hoog. Biologisch scoort volgens Varkens in Nood sowieso veel beter dan de rest. Vegan producten scoren een tien.

www.varkensinnood.nl/dierenwelzijnscheck

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn, Misbruik
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk