De Dalai Lama zal de komende dagen de Tibetaanse nederzettingen voor Tibetaanse vluchtelingen in Bylakuppe, India bezoeken. De spiritueel leider is vanmorgen geland op de luchthaven van Mysuru en reed daarna naar Bylakuppe. Rond het middaguur kwam hij aan bij het Sera Lachi klooster in Bylakuppe waar hem een traditioneel welkom door Tibetanen wachtte.

Dinsdag is hij aanwezig bij de wijding van zestig boeddhistische monniken in dat klooster. Woensdag gaat de Dalai Lama naar het Sera Je klooster en zal daar deelnemen aan een sessie van speciale gebeden.

Op donderdag zal de Dalai Lama op de binnenplaats van het Sera Mey klooster een discussie over boeddhistische waarden voorzitten. En op een na laatste dag van zijn bezoek, komende vrijdag, is er een bijeenkomst met tweehonderd boeddhistische leraren en woont hij een deel van een tweedaagse workshop bij over seculiere ethiek welk programma zal worden ingevoerd in Tibetaanse scholen waarvan de Dalai Lama het hoofd is.

Na een bezoek aan het klooster van Tashi Lhunpo en het Namdroling klooster keert de Dalai Lama zaterdag weer naar huis,.

Bylakuppe is een locatie van twee nederzettingen voor Tibetaanse vluchtelingen in India: Lugsum Samdupling (opgericht in 1961) en Dickyi Larsoe (opgericht in 1969). Het ligt in het Westen van het district Mysore. De dichtstbijzijnde stad is Kushalnagar in Kodagu in de staat Karnataka.

Bylakuppe bestaat uit een aantal landbouwvestigingen, kleine kampen en verschillende Tibetaanse kloosters, van alle belangrijke scholen in het Tibetaans boeddhisme. Er zijn onder andere onderwijsvestigingen van Sera en Tashilhunpo (beide Gelugtraditie) en van Namdroling (nyingmatraditie). Er wonen meer dan tienduizend Tibetanen.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu