Het groeiend inkomensniveau onder jonge Tibetanen in de regio Qinghai, China, heeft geleid tot een wijdverbreide gokverslaving, met als gevolg sociale problemen en verstoringen in het gezinsleven. De jongeren verzamelen zich in hotels en restaurants waar ze grof wedden. Zo melden bronnen aan Radio Free Asia (RFA). In de loop van één nacht zou het in gezamenlijkheid om wel tienduizend dollar gaan.

Degenen die geld verliezen lenen weer geld bij hun vrienden om te kunnen blijven gokken. De spelers- die gokken met dobbelstenen en Wajong, zijn allemaal Tibetanen, de Chinezen gokken zelf niet. De verslavende levensstijl en gedrag veroorzaken problemen in de samenleving en hun gezinnen. Soms verkopen jonge boeren hun veestapel om aan geld te komen om te kunnen wedden. Tibetaanse religieuze docenten doen er door middel van onderwijs en adviezen veel aan om de gokverslaving bij jongeren tegen te gaan, zeggen bronnen. Maar sorteren weinig effect.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Steeds meer jonge Tibetanen in China gokverslaafd

  1. Jack schreef:

    Gokverslaving is altijd vervelend, ook in Nederland is er volop aandacht voor door middel van verschillende instanties zoals Verantwoord Spelen (https://www.onetime.nl/casino/verantwoord-spelen). Ik vond het bijzonder te lezen dat de gelovigen boeddhisten blijkbaar toch verleid worden door het gokken.Benieuwd of men er in Tibet een oplossing voor weet te vinden.