‘Doe mij recht’. Dit is het thema van de eerste IJM-dag, dat op 28 oktober 2017 in het teken staat van bidden, aanbidden en delen. Hoofdspreker is Christa Hayden Sharpe, oud-directeur van IJM Cambodja. Onder leiding van Sharpe vond er een drastische daling plaats van het aantal kinderen in de seksindustrie.

Tijdens de IJM-dag zal er concreet worden gebeden voor het bevrijdingswerk van IJM, zullen verhalen van reddingsoperaties worden gedeeld en worden succes gevierd. Naast Sharpe zullen directeur Anita Delhaas, Arjen ten Brinke, Ruben Vlot en Henk Jan Kamsteeg, allen werkzaam bij IJM, spreken.

International Justice Mission (IJM) is werelds grootste organisatie in de strijd tegen moderne slavernij. Wereldwijd heeft IJM negentien veldkantoren. Jaarlijks bevrijd IJM duizenden slachtoffers uit slavernij en beschermt het miljoenen anderen. IJM werkt samen met lokale autoriteiten om slachtoffers te bevrijden van geweld, daders te laten berechten, de levens van de slachtoffers te herstellen en rechtssystemen te versterken.

De plaag van geweld tegen de armsten uit zich onder andere in slavernij, mensenhandel voor de commerciële seksindustrie, seksueel misbruik van minderjarigen, illegale landonteigening en politiegeweld.

Advocaten, undercovermedewerkers, counselors en andere professionals werken voor IJM. Zij beschermen de armen in bijna 20 gemeenschappen in Afrika, Latijns-Amerika, Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. 95 % procent van onze medewerkers komt uit het land waar de organisatie werkt.

Het werk zou onmogelijk zijn zonder samenwerking met lokale overheden, professionals van andere organisaties, andere Ngo’s, kerken en supporters.

Deze organisatie wordt geïnspireerd door Gods oproep alle mensen lief te hebben en recht te zoeken voor iedereen die onderdrukt wordt, dit ongeacht hun geloofsovertuiging, ras of andere factoren. En wij zoeken partnerschap met iedereen van goede wil.

De IJM-dag wordt gehouden in missiecentrum De Wegwijzer in Almere en begint om 10:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via http://www.ijmnl.org/doemijrecht

Bron IJM.

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk