Fonds Slachtofferhulp lanceert een muziektrack en videoclip tegen seksueel geweld. Hiervoor is, met toestemming van Lady Gaga, gebruik gemaakt van de track ‘Til it happens to you’. In de Nederlandse versie ‘Als het jou overkomt’, gezongen door Jennie Lena, vertaald door Eric van Tijn en geproduceerd door Hayp Music, wordt de schrijnende situatie van slachtoffers bezongen en tegelijkertijd telefoonnummer 0800-0188 onder de aandacht gebracht voor doorverwijzing naar het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

De videoclip geeft op een impactvolle manier de realiteit weer dat seksueel geweld iedereen kan overkomen. Fonds Slachtofferhulp wil hiermee mensen bewust maken van de problematiek en laten zien dat deskundige hulp beschikbaar én essentieel is. Voor meer informatie www.alshetjouoverkomt.nl

Een op de acht vrouwen in Nederland

‘Als het jou overkomt’ is een bewerking van Lady Gaga’s ‘Til it happens to you’. In het origineel, dat Gaga vorig jaar tijdens de Oscars lanceerde, onthult zij haar eigen ervaring met seksueel geweld. Haar taboedoorbrekende optreden is tot op de dag van vandaag (denk o.a. aan het ‘Weinstein-schandaal’) een voorbeeld voor vele anderen om over hun eigen ervaringen met seksueel geweld naar buiten te treden.

Seksueel geweld gebeurt echter niet alleen over de grens. Ook in Nederland wordt een op de acht vrouwen ooit in haar leven verkracht en krijgen jaarlijks 100.000 mensen hiermee te maken. In ruim 85% van de gevallen is de dader zelfs een bekende. Mede daardoor durven slachtoffers zich vaak niet te melden en daar moet volgens het fonds wat aan veranderen. Snelle deskundige hulp, bij voorkeur binnen zeven dagen, kan namelijk veel medische en psychische klachten voorkomen en de kans op vervolging van de dader aanzienlijk vergroten.

Videoclip Als het jou overkomt

Jennie Lena heeft op een indrukwekkende manier invulling gegeven aan de muziektrack ‘Als het jou overkomt’. De bijbehorende videoclip is ontwikkeld in samenwerking met Boomerang Agency en Human Factor BV. De beelden in de videoclip zijn confronterend, maar geven tegelijkertijd op een geloofwaardige manier de realiteit weer van zowel vrouwen als mannen, jong en oud, die te maken krijgen met seksueel geweld.

Over het Centrum Seksueel Geweld

In elk Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie, psychologen, maatschappelijk werkers en seksuologen samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting de benodigde specialistische zorg te geven. Bij voorkeur binnen zeven dagen omdat dit de kans op medische en psychische problemen aanzienlijk verkleint. Ook is er meer kans om een dader te vervolgen, als er binnen een week sporenonderzoek wordt gedaan. Door te bellen met 0800-0188 kunnen slachtoffers terecht op de dichtstbijzijnde locatie. Voor meer informatie zie www.centrumseksueelgeweld.nl

Over het Fonds Slachtofferhulp

Het Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijk goed doel voor slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen in Nederland. Vanaf de start in 2012 financiert en ondersteunt Fonds Slachtofferhulp de totstandkoming van het Centrum Seksueel Geweld. Er is toegewerkt naar een landelijk dekkend netwerk zodat elk slachtoffer binnen een uur bij één van de locaties terecht kan en overal op dezelfde deskundige hulp kan rekenen. Inmiddels zijn er 15 vestigingen geopend.

Daarnaast draagt Fonds Slachtofferhulp, in nauwe samenwerking met oprichters Iva Bicanic en Astrid Kremers, bij aan de landelijke communicatie en wordt het telefoonnummer gefinancierd. Voor meer informatie zie www.fondsslachtofferhulp.nl

Bron Fonds Slachtofferhulp.

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Fonds slachtofferhulp lanceert videoclip tegen seksueel geweld

  1. WAM van Loenen schreef:

    Mannen brengen veel narigheid in de wereld. Hun ziekten heten EGO en MACHT.
    Afz; Wulf van Loenen (man)