Afgelopen weekeinde was de dalai lama in Nederland, wat leidde tot een uitverkocht Ahoy. De boeddhistische omroep zendt komende zaterdag de documentaire ‘dalai lama in Nederland’ uit, waarin de hoogtepunten worden getoond van zijn lezingen en een interview met de spiritueel leider te zien is.

In zijn boek ‘Vrij van religie’ pleit de dalai lama voor de ‘educatie van het hart’, de ontwikkeling van universele waarden, die moet plaatsvinden voorbij de grenzen van religie. Niet alleen in het jeugdonderwijs, maar in de samenleving als geheel. Wat betekent dit concreet en hoe integreren wij deze waarden in onze samenleving? Hierover sprak de dalai lama uitgebreid in zijn lezing ‘Welzijn, Wijsheid en Compassie’, en tijdens de boeddhistische les, bijgewoond door meer dan 11.500 mensen. De hoogtepunten zijn terug te zien in de documentaire.

Daarnaast sprak oud-tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop met de Tibetaanse leider in zijn hotel. Het interview ging onder andere over China. De belangrijke les die de dalai lama van de Chinezen heeft geleerd: “Je vijand is je beste leraar.”

Regie: Babeth VanLoo.

Hoogtepunten van zijn bezoek 18 mei, om 14:00 uur op NPO2.

Bron BOS

Foto Marc Loogman/BD

Categorieën: BOS-tv en radio, Bezoek Dalai Lama 2014
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk