• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Boeddhistisch Dagblad

Ontwart en ontwikkelt

Header Rechts

Tiende jaargang

Zoek op deze site

  • Home
  • Agenda
    • Geef je activiteit door
  • Columns
    • André Baets
    • Dharmapelgrim
    • Bertjan Oosterbeek
    • Dick Verstegen
    • Edel Maex
    • Eelco van der Meulen
    • Emmaho
    • Goff Smeets
    • Hans van Dam
    • Joop Hoek
    • Jules Prast
    • Paul de Blot
    • Ramo de Boer
    • Rob van Boven en Luuk Mur
    • Ronald Hermsen
    • Theo Niessen
    • Xavier Vandeputte
    • Zeshin van der Plas
  • Nieuws
  • Contact
    • Steun het BD
    • Mailinglijst
  • Series
    • Boeddha in de Linie
    • De werkplaats
    • Recepten
    • De Linji Lu
    • De Poortloze Poort
    • Denkers en doeners
    • De Oude Cheng
    • Meester Tja en de Tao van Niet-Weten
    • Fabels door Goff
    • Cartoons van Ardan
    • Tekeningen Sodis Vita
    • De derwisj en de dwaas
  • Over ons
  • Privacy

Anneke – Chocovado: chocolademousse met avocado

31 december 2016 door Anneke Comello

Met de kerstdagen net achter de rug, en alle snoeperij die daar ongetwijfeld bij kwam kijken, wil ik jullie toch nog pogen te verleiden tot het uitproberen van een zoet recept. Het gaat om een heel simpel toetje, dat zeker niet alleen voor Kerst geschikt is, en ondanks de chocolade, ook nog eens heel gezond is. Want … het is een veganistische chocomousse op basis van avocado.

Normaal gesproken houd ik niet zo van toetjes, en al helemaal niet van chocoladetoetjes, omdat ik het warme eten meestal zo lekker vind, dat plek vrijhouden voor een toetje vrijwel een onbegonnen missie is. Zeker voor een romig choco toetje, dat vaak zwaar valt. Nu hoorde ik echter onlangs dat veganistische chocomousse een licht verteerbaar dessert vormt… en met de kerstdagen in het vooruitzicht was mijn interesse geprikkeld! Ik was benieuwd of ik het zo lekker kon maken dat ik zelfs minder van mijn hoofdgerecht zou nemen, om ruimte over te laten voor het toetje.

En dat is gelukt. Ik ben fan! Niet te versmaden zo romig. En dat zonder melk of ei.

Dus krijg je binnenkort nog een keer bezoek of is het in het weekend het moment voor een net-wat-luxer-dan-normaal toetje, dan kan ik een van deze recepten zeker aanraden.

Wat de naam betreft kom ik er echter nog niet helemaal uit. Chocovado leek me wel toepasselijk. Toch ben ik wel benieuwd of iemand nog andere ideeën heeft, laat het dan vooral weten.

Chocovado: vegan chocolademousse op basis van avocado.

  • 1 grote rijpe avocado
  • 75 gram pure chocolade (minimaal 75% cacao, geen melkbestanddelen)
  • 1 flinke eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract (bio)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 80 gram coconutcream (koop dit bij de toko, coconutcream is romiger dan ‘gewone’ coconut milk)
  • snufje zout

Pel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en doe het in de kom van een keukenmachine of in een maatbeker (als je een staafmixer gebruikt). Smelt de chocolade au-bain-marie en laat even afkoelen in de pan. Meng vervolgens alle overige ingrediënten met de avocado in de keukenmachine en pulseer een paar seconden. Schraap dan alle restjes van de kanten en pulseer weer een paar seconden. Meng tot slot de gesmolten chocolade erdoor en mix tot alles een gladde mousse is.Verdeel het mengsel over 4 dessertkommetjes en zet nog minimaal een uur in de koelkast. Je kan het voor het serveren opmaken met vers fruit en/of geschaafde pure chocolade. Enjoy! En… vergeet niet de kom en de lepel af te likken!

NB: Met deze hoeveelheden kun je 4 kleine bakjes vullen, dus houd daar rekening mee. Voor mijn gevoel geeft dit de perfecte porties van deze goddelijke mousse, maar als je graag grote toetjes eet kun je het recept natuurlijk eenvoudig verdubbelen.

Delen is rijkdom:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-mail

Categorie: B'eter, Boeddhistisch leven, Voedsel Tags: avocado, chocolade mousse, vega

Lees ook:

  1. Anneke – Chocovado: chocolademousse met avocado
  2. Avocado-maissoep en groenten uit de oven met twee sausjes
  3. Anneke – Vegan Boerenkool met Ballen
  4. Anneke – Vegan Boerenkool met Ballen

Elke dag het BD in je mailbox?

Elke dag sturen we je een overzicht van de nieuwste berichten op het Boeddhistisch Dagblad. Gratis.

Wanneer wil je het overzicht ontvangen?

Lees Interacties

Reacties

  1. Ignaas Bongers zegt

    31 december 2016 om 08:10

    Lekker hoor, ingrediënten staan op het lijstje. Vanavond proeven. Met de naam is niks mis.

  2. Anneke zegt

    12 januari 2017 om 14:21

    Leuk Ignaas dat je het ging proberen! Heb je er net zo van gesmuld als ik?

Primaire Sidebar

Door:

Anneke Comello

Anneke Comello is eigenaresse van Lovingly Wholesome - Anneke kookt en verzorgt biologische & vega(n) catering op locatie en huiskamermaaltijden in Nijmegen-Lent. Ook geeft ze diverse (kook)workshops, o.a. op het gebied van aandachtig eten en mindfulness. Ze heeft gewerkt bij een communicatiebureau op het gebied van verduurzaming van de levensmiddelensector en bij de Triodos Bank. 
Alle artikelen »

Ochtend- of avondeditie

Ochtend- of avondeditie ontvangen

Abonneer je

Elke dag gratis een overzicht van de berichten op het Boeddhistisch Dagblad in je mailbox.
Inschrijven »

Agenda

  • 7 maart 2021
    Discovering Padmasambhava (online)
  • 8 maart 2021
    Online Dhammakaya-meditatie
  • 10 maart 2021
    Zen Spirit Doorgaande groep Meditatie Arnhem
  • 10 maart 2021
    Lezingenserie 'Mystiek leven'
  • 11 maart 2021
    Doorlopende groep Vipassana Haarlem
  • bekijk de agenda

De werkplaats

De werkplaats.

Boeddhistische kunstenaars

Artikelen en beschrijvingen van en over het werk van boeddhistische kunstenaars. Lezers/kunstenaars kunnen zich ook aanmelden met hun eigen werk.
lees meer »

Pakhuis van Verlangen

In het Boeddhistisch pakhuis van verlangen blijven sommige teksten nog een tijdje op de leestafel liggen.

Boeddhisten ontwaakt (deel 3)

Kees Moerbeek - 28 februari 2021

Grant onderzoekt hoe de geleerde Rahula zijn begrip van de kern van de leer van de Boeddha kan verenigen met de claims van het door Dharmapala geïnspireerde Singalese nationalisme. Rahula nam volgens Grant ‘zijn toevlucht tot de intellectuele strategie die claimt dat verschillende historische omstandigheden vragen om een andere manier van de uitleg van de boodschap van de Boeddha.’ Hij doet een beroep op het historisch moment om de interpretatie van het boeddhisme in de Mahavamsa te rechtvaardigen en daarmee zijn eigen activistische politieke agenda.

Mijmeringen over bewustzijn

Rob van Boven en Luuk Mur - 23 februari 2021

Je trok in je jeugd de conclusie dat je niet gewenst was. Met die ervaring ging je de wereld zien. Dat werd het fundament van je geloofssysteem. Je ging jezelf beschermen tegen deze pijnlijke gevoelens, die het gevolg zijn van wat je bent gaan geloven.  Dat kan zijn door jezelf zoveel mogelijk terug te trekken of vooral niet lastig te zijn. Of misschien ging je juist heel nadrukkelijk aanwezig zijn, wat door anderen juist als heel vervelend ervaren kan worden.

Het ongelijk van de gelijkheid (deel 2 en slot))

Erik Hoogcarspel - 21 februari 2021

Het is niet verwonderlijk dat het begrip “gelijkheid” in andere culturen geen rol speelt. Blijkbaar heeft men daar wel van de ervaring geleerd. Voor Confucius waren rangen en standen in de maatschappij noodzakelijk voor een harmonische en goed functionerende samenleving. Een referendum zou volgens hem alleen maar tot grote rampen leiden, want ongeletterde en slecht opgevoede mensen kunnen niet weten wat het beste is voor ieder.

Het ongelijk van de gelijkheid (deel 1)

Erik Hoogcarspel - 20 februari 2021

We leven in procrustische tijden waarin gelijkheid heilig is geworden. Onderscheid, discriminatie, is zo’n beetje de bron van alle kwaad. We moeten allemaal gelijk zijn. Alle kinderen in een klas, allemaal schaatsen of naar het strand op hetzelfde moment, allemaal dezelfde kleding en dezelfde maten, met wat elastiek in de stof past het toch wel.

Paul Boersma – Het portret als valkuil

Paul Boersma - 16 februari 2021

Het Boeddhabeeld is een symbolische weergave van de vergoddelijkte mens, van de verlichte mens, van de mens waarin wijsheid en mededogen tot volle ontplooiing zijn gekomen. Het is een toonbeeld van harmonie.

Meer onder 'pakhuis van verlangen'

Footer

Boeddhistisch Dagblad

Meest recente berichten

  • Postmodernisme is de filosofie van het neoliberalisme
  • Dick – De bloemen in het veld
  • Hans van Willenswaard – Het mysterie van de Zwarte Tulp (9) – de vervulling van het pionierstijdperk
  • Ehipassiko – Boeddha’s oog van wijsheid door Guy Dubois
  • Ardan

Reageren

We vinden het geweldig om reacties op berichten te krijgen en op die manier in contact te komen met lezers, maar wat staan we wel en niet toe op de site?

Over het BD

Het Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk journalistiek webmagazine over boeddhistische thema’s en inzichten.
Lees ons colofon.

Zie ook

  • Contact
  • Over ons
  • Columns
  • Reageren op de krantensite

Het Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk journalistiek webmagazine over boeddhistische thema’s en inzichten. Lees ons colofon.

 

Op deze website gebruiken we cookies voor het bijhouden van bezoekersstatistieken.  Via de instellingen kun je bepalen wat je wel of niet toestaat: bekijk je instellingen.

 

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Boeddhistisch Dagblad
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacy en cookies

Op deze website gebruiken we cookies voor het bijhouden van bezoekersstatistieken en als je reageert: je naam en mailadres.

Zo houden we bij hoe de site gebruikt wordt en hoe vaak.

Hier kun je instellen welke cookies je wel of niet toestaat.

Noodzakelijke cookies

Met deze cookies slaan we je voorkeuren in het gebruik van deze website op.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Bezoekersstatistieken

We gebruiken Google Analytics voor het bijhouden van bezoekerscijfers.

Dit helpt ons bij het verbeteren van de website; zo weten we wat wel en niet gebruikt of gelezen wordt.

Alle cookies staan uit in je browser. Zet cookies aan alsjeblieft, als je wil dat we je voorkeuren opslaan,

Privacy

Bekijk wat we wel of niet doen met je gegevens