Nepal heeft afgelopen maandag het startschot gegeven voor de derde editie van World Peace Pooja (puja) om te bidden voor wereldvrede en welzijn van de hele mensheid, en om de dood van bergbeklimmers en trekkers in dat gebied te herdenken. De driedaagse ceremonie, georganiseerd door Nepal Mountaineering Association (NMA), begon in de toeristische stad Pokhara.

Als onderdeel van de ceremonie werd op maandagochtend een vredesfakkel aan het organisatieteam overhandigd door een hooggeplaatste boeddhistische goeroe in Lumbini, de geboorteplaats van de Boeddha. De fakkel is afkomstig uit een klooster in Pokhara en is gisteren naar de belangrijkste plaats van aanbidding in het International Mountain Museum gebracht.

In Nepal zijn sinds een maand in verschillende boeddhistische kloosters monniken bezig met boeddhistische rituelen. Als onderdeel van Pooja zullen de monniken de hymnen en religieuze geschriften bestuderen. Ongeveer 25.000 mensen, onder wie monniken van verschillende boeddhistische verenigingen, volgelingen van het boeddhisme uit het berggebied, toerismeprofessionals, het grote publiek en bezoekende buitenlandse toeristen nemen deel aan de ceremonie.

De laatste wereldvredepuja werd door de NMA georganiseerd in 2016 na de verwoestende aardbeving in 2015, waarbij bijna 9.000 mensen omkwamen.

Bron BNN.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Gezondheid, Boeddhisme, Milieu, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk