Gisteren is ook in Nederland Earth Day niet ongemerkt voorbij gegaan. Greenpeace en het European Environmental Bureau vragen op Earth Day aandacht voor plastic soep.

Vanwege Earth Day is op zondag 22 april op het Timboektoe beach strand in Wijk aan Zee een spectaculaire tekening in het zand verschenen. Het kunstwerk is de zesde in een serie die de hele wereld over gaat. Eerder werden tekeningen gemaakt op de stranden van Duitsland, Frankrijk en Engeland. De tekening met een lengte van maar liefst 55 meter, is in 5 uur tijd gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Tim Hoekstra.

fotocredits: Tim Hoekstra / EEB

Het thema van Earth Day 2018 is plastic vervuiling. Nog steeds verdwijnt er elke minuut een vrachtwagen vol plastic in de oceaan. Meike Rijksen, campagneleider plastic Greenpeace: ‘Steeds meer mensen komen wereldwijd in opstand tegen de bizarre hoeveelheid plastic die door grote bedrijven als Nestlé, Unilever en Coca-Cola op de markt wordt gebracht. Daar valt niet tegenop te recyclen. Deze bedrijven moeten hun plastic voetafdruk drastisch terugbrengen en wegwerpplastic uitbannen. We moeten dit probleem bij de bron aanpakken, anders blijft het dweilen met de kraan open.’

Greenpeace is onderdeel van de #breakfreefromplastic-beweging, waarbij organisaties en mensen zelf in actie te komen tegen zinloos plastic gebruik. Over de hele wereld vragen mensen hun koffiebarretjes, favoriete restaurants en supermarkten te stoppen met het gebruik van wegwerpplastic. Inmiddels hebben wereldwijd ruim een miljoen mensen de petitie getekend die werelds grootste voedselbedrijven oproept tot een wereld zonder wegwerpplastic.

Het thema van Earth Day 2018 (22 April) is ‘plastic vervuiling’. Het zandkunstwerk in Nederland is de laatste in een serie van 6, die door heel Europa op stranden zijn verschenen. Dit kunstwerk is een onderdeel van de #breakfreefromplastic-beweging.

Bron Greenpeace, omslagfoto Lydia Hagoort.

 

 

 

Categorieën: Gezondheid, Milieu, Natuur, Nieuws
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu