Een lokale overheid in Sichuan, China, heeft Tibetaanse pelgrims in Bodh Gaya, India en in Nepal bevolen terug te keren naar China. De pelgrims zijn onder andere in Bodh Gaya om daar leringen van de Dalai Lama bij te wonen, zo meldt Radio Free Asia.

Het bevel geldt ook voor Tibetaanse zakenlieden die nu vrezen dat hun paspoorten kunnen worden ingenomen. Ook Tibetaanse bedevaartgangers in Nepal kregen de opdracht terug te keren. Tibetanen die in India en Nepal op familiebezoek zijn hebben een beperkt uitreisdocument gekregen en moeten voor het einde van de geldigheidsduur weer in de Tibetaanse Autonome Regio zijn teruggekeerd. Slechts een handvol Tibetanen die in Nepal verbleven gaven gehoord aan het bevel.

Een ambtenaar van de Tibetaanse regering in ballingschap in Dharamsala, India, bevestigt de Chinese retourorder voor Tibetaanse pelgrims in India en Nepal. Aan het begin van de leringen van de Dalai Lama, die een maand duren, waren er ongeveer 2600 Tibetanen aanwezig, maar na het Chinese bevel om terug te keren voor een bepaalde datum, wonen ongeveer 200 Tibetaanse pelgrims de teachings bij. Het bevel is niet nieuw, in vorige jaren werden Tibetanen in India en Nepal ook al teruggeroepen naar China. De order wordt gegeven om de Dalai Lama te boycotten, China ziet hem als een wolf in schaapskleren, die uit is op een volledige autonomie van Tibet.

Bron BNN

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk