Toad Bulls zijn Bulldogs met het uiterlijk van een pad. Deze honden worden bewust zo breed mogelijk gefokt, met korte, naar buiten staande poten, een holle rug en een platte, brede snuit. Dier&Recht pleit voor een verbod op het fokken van de ernstig misvormde honden.

Beeld: Dier&Recht.

Fokkers en eigenaren van deze honden houden geen rekening met de schadelijke gevolgen van het extreme uiterlijk. De kromme poten met korte dikke spieren en de onnatuurlijke lage en brede bouw veroorzaken tal van pijnlijke aandoeningen aan gewrichten en rug. De honden hebben al snel last van ademnood omdat de korte snuit de luchtwegen belemmert. Door de pijnlijke gewrichtsaandoeningen en de chronische ademnood bewegen de dieren zo weinig mogelijk. Het leven is voor deze honden een lijdensweg, stelt Dier&Recht.

Sinds 1 juli 2014 is het volgens artikel 3.4 Besluit houders van dieren verboden om gezelschapsdieren te fokken met uiterlijke kenmerken die schadelijk zijn voor het dier. Het fokken van Toad Bulls is volgens Dier&Recht een evidente overtreding van deze wet.

Hans Baaij, directeur Dier&Recht: “Het is ziek dat mensen dit soort mismaakte, ongelukkige honden willen fokken of bezitten. Wat ons betreft mogen zowel fokkers als kopers bestraft worden voor ernstige dierenmishandeling.” De actie tegen het fokken van de Toad Bull is onderdeel van een doorlopende campagne van Dier&Recht tegen het fokken van gezelschapsdieren met schadelijke uiterlijke kenmerken.

Bron Dier&Recht.

Categorieën: Dierenwelzijn, Gezondheid, Misbruik, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk