CITES, de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, heeft een NGO-organisatie opgeroepen om de populatie van grote katachtigen in boerderijen in Thailand in kaart te brengen. De Thaise regering stelt nieuwe richtlijnen voor om illegale praktijken te stoppen. De illegale handel in tijgers en hun lichaamsdelen tiert ongebreideld in Thailand, ondanks het feit dat de autoriteiten regelmatig hard optreden.

De regering sloot in 2016 de beruchte Tijgertempel in Kanchanaburi met 147 tijgers en waarvan de boeddhistische monniken illegaal bezig waren met het fokken, verhandelen en verkopen van (lichaamsdelen van) tijgers. Internationale experts van de World Animal Protection zeggen dat tijgerboerderijen niet bijdragen in het behoud van tijgersoorten, maar dat ze juist de wilde populatie in gevaar brengen.

De regering wil dat er controles komen op de invoer van tijgers in Thailand. Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation neemt nu bloed van de ingevoerde tijger af en slaat het DNA op. De database helpt bij het bijhouden van informatie over tijgerfokkerijen voor het geval er tijgers worden aangetroffen die worden verhandeld.

Bron BNN.

Categorieën: Natuur, Dierenwelzijn, Misbruik, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk