Op het DesiYUP YouTube-kanaal is er een videocompilatie gepubliceerd met de mooiste fragmenten van het concert ‘Naad Shakti, The Power of Indian Sounds’. Tijdens het concert werden eeuwenoude mantra’s bezongen door de Indiase zanger en componist Manish Vyas in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam.

De mantra-traditie is ontstaan in het oude India en de meeste teksten zijn opgedragen aan goddelijke vormen of natuurelementen. Het idee achter mantra-recitatie is jezelf versterken of helen. Manish Vyas bezingt mantra’s op de authentieke manier, zoals hij het heeft geleerd van zijn muziekleermeesters. Het bezingen van mantra’s versterkt spirituele ervaringen en leert ons stilstaan in het hier en nu. Het reciteren van deze verdiepende zinnen in het Sanskriet helpt om onze gehaaste levensstijl achter ons te laten en onze harten te vullen met vernieuwde levensenergie.

Bansuri recital

Op dinsdag 23 oktober organiseert DesiYUP een bansuri recital concert met de Indiase bamboe fluitist Rupak Kulkarni in de Pelgrimsvaderkerk, Rotterdam. Rupak Kulkarni is de student van de wereldberoemde Indiase grootmeester Pandit Hariprasad Chaurasia. Dit concert staat in het teken van meditatieve klanken.

Locatie: Pelgrimvaderskerk
Datum: dinsdag 23 oktober 2018
Start concert: 20:00 uur
Deuren open: 19:00 uur
Adres: Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam. Voor meer informatie: info@desiyup.com

Categorieën: Kunst, filmpjes, Filmbespreking, Geluk, Media
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk