Als je denkt dat vrede en geluk ergens anders zijn en je rent er achteraan, zal je nooit aankomen. Alleen wanneer je beseft dat vrede en geluk hier in dit moment beschikbaar zijn, zal je in staat zijn je te ontspannen. Thich Nhat Hanh.

De briljante gymnasiast Mattho (17) heeft na zijn cum laude eindexamen maar één wens: wereldkampioen Taekwondo worden. Maar zo flexibel als zijn geest is, zo stijf is zijn lichaam. De spagaat-sprongen die zijn Koreaanse concurrenten maken, staan in schril contrast met de hoekige Hollandse bewegingen van Mattho. Mattho heeft echter gelezen dat als je 10.000 uur ergens aan werkt, je alles kunt bereiken. Stephane volgt Mattho op zijn ongelooflijk gedisciplineerde weg naar het wereldkampioenschap. Drie jaar lang, 8 uur per dag, 7 dagen per week, in Nederland en Zuid-Korea. Kan Mattho door louter wilskracht zijn lichaam tot het onmogelijke in staat krijgen? En wat als het niet lukt? Wat betekent dat voor zijn gehechtheid aan dit verlangen?

Een verhaal over de grens aan de maakbaarheid. Stephane Kaas heeft Mattho drie jaar lang gevolgd en is heel dichtbij zijn diepste verlangens en frustraties gekomen.

Oriental Odyssey
Uitzending: zondag 22 april om 15.20 uur NPO2
De Boeddhistische blik.
Regie: Stephane Kaas
Lengte ca. 30 minuten

Categorieën: Filmbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk