Zojuist verschenen van de hand van auteur Hubert Bastiaens het boek ‘Stoepa’s en manistenen – de kleurrijke wereld van het Tibetaans boeddhisme’.

‘Stoepa’s en manistenen’ is volgens de schrijver een praktische gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de wonderlijke wereld van het Tibetaans boeddhisme. In het boek wordt ingegaan op de boeddhistische leer, inclusief het leven van de Boeddha en de verschillende boeddhistische stromingen. Vervolgens worden de verschillende soorten boeddha’s, waarvan beelden en schilderingen in kloosters en tempels voorkomen, behandeld en beschreven in hun uiterlijk en attributen, zodat je ze van elkaar kunt onderscheiden en kunt herkennen. En tenslotte komen de boeddhistische elementen in het landschap, zoals stoepa’s, gebedsmolens en manistenen, aan de orde. Ze worden beschreven en hun betekenis en symboliek worden toegelicht.

Het boek is geïllustreerd met foto’s en tekeningen en blinkt volgens de auteur uit door zijn heldere en duidelijke uitleg. Handig om mee te nemen op reis, om onderweg de verschillende boeddhistische elementen te herkennen en te duiden en om in de tempels de verschillende boeddha’s met elkaar te vergelijken.

Dit boek is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het Tibetaans boeddhisme en naar landen in en rond de Himalaya, zoals Tibet, Nepal en Bhutan wil reizen. Verder is het zeer geschikt voor boeddhisten in het Westen die (een van de scholen van) het Tibetaans boeddhisme aanhangen en behoefte hebben aan een overzicht van boeddhavormen en symbolen, en tenslotte voor studenten boeddhisme of religiewetenschappen aan een hogeschool of universiteit.

Hubert Bastiaens (1953) is schrijver, ecoloog en lichaamsgericht therapeut. Hij is zeer geïnteresseerd in religie en spiritualiteit en reist graag. Hierdoor worden al zijn reizen min of meer tot spirituele reizen en pelgrimstochten. In 2016 liep hij een groot deel van de route naar Santiago de Compostella. Sinds zeven jaar is Bastiaens full time bezig met het Tibetaans boeddhisme. Hij is auteur van het positief door lezers en media ontvangen boek ‘Uit een lotusbloem ben ik geboren’ over zijn reizen door Noord-India.

Titel boek: ‘Stoepa’s en manistenen – de kleurrijke wereld van het Tibetaans boeddhisme’
ISBN: 978-94-022-3577-7
Aantal pagina’s: 142
Omvang: 20 x 20cm
Prijs: €18,99 (incl. verwerk- en verzendkosten)
Uitgeverij Boekscout te Soest (http://www.boekscout.nl)
Auteur: Hubert Bastiaens

Categorieën: Boekbespreking, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk