These are luna-tic times: steeds meer mensen geloven in de heilzame kracht van de maan. Denk maar aan de populariteit van moon sign apps en het groeiende aantal mensen dat rekening houdt met de stand van de maan om (al dan niet) belangrijke beslissingen te nemen. Of het nu gaat om hun carrière, seksualiteit of moestuin. Ook in de mode flirten labels als Vetements en Valentino met kosmische prints en astrologie, net zoals kunstenaars en schrijvers zich al eeuwenlang laten inspireren door de hemellichamen.

Lunatic schetst een portret van de maan door de eeuwen heen: als tijdsinstrument, muze, politiek wapen, toeristische trekpleister en als symbool van zingeving. Dit boek biedt een antwoord op alle ‘maan’-vragen en legt je uit hoe je de kracht van de maan in je eigen leven kan gebruiken; een mooie maar praktische inspiratiegids met gloedvolle beelden en kunstige illustraties.

“Ik vind het hoopvol om te zien hoe de mens weer naar boven is beginnen kijken, om te denken dat onze mogelijkheden nog niet uitgeput zijn, dat er meer is dan wat onze geest en de wetenschap op dit moment kan bevatten.”

– Katrin Swartenbroux

“Als kind was ik bang in het donker, maar het licht mocht natuurlijk niet aanblijven. Gelukkig kon ik op de maan rekenen. Nu nog heb ik bewust geen gordijnen, want ik vind het ontzettend belangrijk om de maan ten allen tijde te kunnen zien.”

– Wided Bouchrika

Katrin Swartenbroux schrijft voor de Belgische krant De Morgen over populaire cultuur en doet als @fakeplasticruby hetzelfde op Twitter en Instagram. Wided Bouchrika is freelance copywriter, deelt haar kunst met de wereld als @dinichriki op Instagram en werkt in ontwikkeling en internationale relaties.

LUNATIC Een gids naar de maan en terug. Katrin Swartenbroux & Wided Bouchrika
€ 24,99 | hardcover | 192 blz.
ISBN 978 94 014 6569 4 (NL)
ISBN 978 94 014 65700 0 (ENG)
Uitgeverij Lannoo

Categorieën: Natuur, Boekbespreking, Gezondheid, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk