Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid. Het boek Zelfcompassie in training en therapie is volgens de uitgever onmisbaar voor trainers en hulpverleners die zelfcompassie willen inzetten voor hun patiënten en cliënten en ook aan zelfzorg willen doen.
In dit praktische boek gaat mindfulness-expert David Dewulf eerst in op: wat is compassie en wat kun je doen om je compassievolle veerkracht te versterken? Compassievermoeidheid, compassiecollaps en tal van tips en oefeningen komen aan bod. Hij beschrijft verder stap voor stap de ervaringsgerichte 8-weekse Mindfulness Based Self-compassion Training (MBST).
Je krijgt -volgens de uitgever- inzicht in:
de hersenen en het vermogen tot geluk;
jezelf, dankzij kennis van de emotie-regulatiesystemen;
het verschil tussen behoeften en waarden en het belang ervan;
je bronnen van wijsheid, veerkracht en compassie.
Je leert:
om te gaan met je innerlijke criticus en te leren uit ‘faalervaringen’;
omgaan met boosheid en de innerlijke criticus;
richting geven aan je keuzes met je diepste waarden;
jezelf en anderen vergeven met compassievolle inzichten.
Het boek bevat verder een inleiding op Mindfulness Based Compassionate Communication (MBCC), een bijdrage van prof.dr. Russel Kolts over compassion focussed therapy en Mathilde Vandemoortele over wetenschappelijk onderzoek. Je vindt er ook de gevalideerde Nederlandse schalen van ‘zelfcompassie’ van Prof. Kristin Neff en ‘angst voor compassie’ van Prof. Paul Gilbert.
EAN 9789401451109 | 377 pagina’s
Uitgeverij LannooCampus