Op woensdag 3 en zaterdag 6 oktober om 14 uur – in het kader van de Kinderboekenweek – leest boeddhiste en schrijfster Erica Terpstra voor uit haar eerste kinderboek, Een knipoog van de Boeddha. Het boek is geschreven ter gelegenheid van de huidige tentoonstelling in De Nieuwe Kerk, Het leven van Boeddha, de weg naar nu.

Tijdens de twee voorleesmiddagen is er gelegenheid om het boek te laten signeren door Erica Terpstra zelf. Ook is er meditatiebegeleiding voor kinderen – door professionele trainers van het Centrum voor Mindfulness – in de speciaal voor de tentoonstelling ingerichte meditatieruimte én kunnen zij de speurtocht in de tentoonstelling volgen. De voorleesmiddagen zijn gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 11 jaar.

De illustraties zijn van de hand van Geertje Aalders. Een knipoog van de Boeddha, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, is verkrijgbaar in de Museumshop van De Nieuwe Kerk en de boekhandel.

Een knipoog van de Boeddha

In Een knipoog van de Boeddha gaan twee Nederlandse kinderen, Onno en Wendy, op zoek naar het levensverhaal van de Boeddha. Het grote avontuur begint als Onno een Boeddhabeeldje vraagt een wens te vervullen. Als een ware betovering gaan de kinderen plots eeuwen terug in de tijd en belanden in India. Daar beleven zij allerlei magische avonturen en komen ze oog in oog te staan met het prinsje Siddhartha, dat later de Boeddha zal worden.

Een knipoog van de Boeddha is het zevende kinderboek in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam op rij. Het boek, mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Nieuwe Kerk, is een samenwerkingsproject van De Nieuwe Kerk Amsterdam en uitgeverij Gottmer.

Het leven van Boeddha

Millennia-oude objecten en hedendaagse kunst komen spectaculair bijeen in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Deze biografische tentoonstelling vertelt het levensverhaal van de Boeddha. Hij werd in de vijfde eeuw v.Chr. als rijke prins geboren maar koos op zijn 29ste radicaal voor een ander leven. Zijn levensfases staan symbool voor het boeddhisme en vormen de rode draad van de tentoonstelling: geboorte, ommekeer, verlichting, eerste leerrede en overlijden. Een belangrijk onderdeel van het boeddhisme is de bewustwording van het hier en nu. Daarom kozen de tentoonstellingsmakers, onder wie vormgever en gastconservator voor de moderne kunst Siebe Tettero, topstukken van internationaal bekende kunstenaars, zoals Ai Weiwei en Yoko Ono, om het ‘nu’ te vertegenwoordigen en tot die bewustwording aan te zetten.

Het leven van Boeddha, de weg naar nu is te zien tot en met 3 februari 2019.

Voorleesmiddagen met Erica Terpstra: woensdag 3 oktober en zaterdag 6 oktober om 14 uur in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Gratis voor kinderen tot en met 11 jaar en gratis voor iedereen met een ticket voor de tentoonstelling. Duur omstreeks 1 uur.

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu