Over meditatie wordt vaak zo wollig gesproken dat je je afvraagt of er nog wel echt iets mee bedoeld wordt. Maar wat betekent het echt? Hoe doe je het? En wat kan het met je doen?

In Een kleine meditatiegids worden enkele basispunten van meditatie zo helder en scherp mogelijk neergezet. In de eerste plaats is het een handleiding. Drie korte hoofdstukken geven een praktische beschrijving van drie eenvoudige meditatievormen uit de boeddhistische traditie waarmee je zelf meteen aan de slag kunt. De drie meditatiehandleidingen worden telkens gevolgd door wat achtergrondinformatie.

Het zijn verdiepende teksten waarin Tom Hannes veelvoorkomende misverstanden en valkuilen beschrijft.

‘Ik ben niet in de wieg gelegd om te mediteren. Mijn DNA is eerder hectisch dan kalm. Het ligt veel meer in mijn aard om actief te zijn dan om stil te zitten. Niks aan te doen. Maar ik mediteer wel.’
Uit Een kleine meditatiegids

Over de auteur
Tom Hannes (1970) is boeddhistisch meditatieleraar, theatermaker, coach en David Bowie impersonator. Lange tijd was hij zenmonnik. Vandaag woont hij met zijn gezin in Antwerpen, waar hij een thera-peutische praktijk heeft. Hij is de auteur van o.a. Zen of het konijn in ons brein en De vijf gezichten van angst.

Boekgegevens
Zojuist verschenen bij Uitgeverij Polis   ISBN 9789463103527 – 117 blz. – Paperback – €15

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk