Professor Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen verdiepten zich in het wetenschappelijk onderzoek rond dankbaarheid en onderscheiden drie niveaus: emotie, stemming en karaktereigenschap. Aan de hand van de vele oefeningen kun je zelf je dankbaarheid trainen en vergroten.

Dankbaarheid oogt op het eerste gezicht wat fragiel, maar heeft volgens beiden een enorme beschermende kracht.

Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen verdiepten zich in internationaal wetenschappelijk onderzoek en ontdekten dat dankbaarheid een van de krachtigste hefbomen is voor meer welbevinden.

Dankbaarheid maakt je leven intensiever en vreugdevoller. Het vergroot bovendien je veerkracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden.

Het allerbeste nieuws? Dankbaarheid kun je trainen. Dit inspirerende boek helpt je op een heel praktische manier op weg, aan de hand van concrete oefeningen en tips. Het toont je hoe ook jij meer dankbaarheid kunt ervaren en het als een basishouding in je leven kunt integreren, zodat je de verrijkende en beschermende kracht ervan ten volle kunt ervaren.

‘Ik heb lange tijd de kracht van dankbaarheid onderschat. Het leek me wel leuk en aardig, maar was het wel realistisch? Is het niet iets dat je snel kunt overdrijven? Tot ik me erin ging verdiepen en dankbaarheid ook actief in mijn eigen leven begon toe te passen.’

– Prof. dr. Ernst Bohlmeijer

Over de auteurs

Prof. dr. Ernst Bohlmeijer is psycholoog en als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente. Hij is een van de pioniers op het vlak van positieve psychologie in Nederland.

Monique Hulsbergen is psychologe en oprichter van Voluit Leven. Zij werkte eerder achttien jaar als psychotherapeut. Over hoe je het beste uit jezelf kunt halen – ook als je te maken hebt met lichamelijke of psychische klachten of lastige omstandigheden – schreven ze samen al diverse boeken, onder meer het goed onthaalde Dit is jouw leven.

De kracht van dankbaarheid
Ernst Bohlmeijer & Monique Hulsbergen
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789401446907 | € 14,99 | 192 blz. | Paperback

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk