Ven. Kusala bhikshu (Thich Tam-Thien) is een in Amerika geboren bhikshu (monnik) gewijd in de Vietnamese zentraditie. In 1979 raakte Kusala geïnteresseerd in meditatie en vond zijn weg naar het International Buddhist Meditation Center. In 1981 nam hij toevlucht en accepteerde de vijf leefregels van een lekenboeddhist en kreeg de naam Kusala (vaardig). In 1983 begon hij met een groeiende interesse in het vroege boeddhisme zijn studie bij de Ven. Dr. H. Ratanasara aan het College of Buddhist Studies, Los Angeles.

In 1994 trad Kusala in als novice en ontving de dharma-naam Kusala Ratana Karuna (vaardig juweel van mededogen). In 1996 kreeg hij volledige wijding als bhikshu, en kreeg de naam Thich Tam-Thien (hemelse hartgeest) van de Ven. Dr. H. Ratanasara en de Ven. Karuna Dharma, twee van zijn ordinerende meesters. Samen met zijn wijding ontving hij een B.A. in boeddhistische studies van het College of Buddhist Studies in Los Angeles.

Rev. Kusala woont en werkt in het Internationaal Boeddhistisch Meditatie Centrum in het Koreaanse stadsdeel in Los Angeles. Hij faciliteert meditatie- en discussiegroepen en voedt de katten en de koivissen. Hij geeft presentaties op lokale middelbare scholen, hogescholen en lokale kerken over het boeddhisme en sociale actie. Kusala is oprichter en webmaster van UrbanDharma.org

In het ‘Center for Spiritual Living – Ventura’ – spreekt Kusala bhikshu over “Wie was de Boeddha”… Een speciaal woord van dank aan dominee Bonnie Hess Rose voor de uitnodiging om het woord te voeren. Ukulele-Banjo door Deering Banjo Company. Deze talk is in het Engels en in het Engels ondertiteld (of kan in de balk onderin de video ingeschakeld worden).

 

Categorieën: Fotografie en film, Koreaans boeddhisme, Boeddhistisch leven, Boeddhisme, Zuid-Koreaans
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk