Over meditatie wordt vaak zo wollig gesproken dat je je afvraagt of er nog wel echt iets mee bedoeld wordt.

Maar wat betekent het echt? Hoe doe je het? En wat kan het met je doen? Hoe zorgen we voor optimale omstandigheden? Is mediteren radicaal één zijn? Is mediteren helemaal twee zijn? Of is mediteren een revolutie in drie tijden?

Op vrijdag 12 oktober is Tom Hannes te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen. Deze avond formuleert Tom Hannes zijn antwoord op deze vragen. Hij geeft achtergrondinformatie en beschrijft veel voorkomende valkuilen en misverstanden over meditatie. Onlangs verscheen zijn boekje ‘Een kleine meditatiegids’.

Tom Hannes: ‘ Sinds 1996 beoefen ik het zenboeddhisme intensief. Voortdurend heb ik getracht mijn boeddhistische ervaring en praktijk in relatie te brengen met mijn professionele activiteiten in onze hedendaagse, West-Europese wereld. Als theatermaker en performer, later ook als trainer, coach en schrijver van boeken als “Zen of het konijn in ons brein” en “De Boeddha van de badkamer”. Uit mijn werk als zen-begeleider ontwikkelde ik ook een gesprekspraktijk voor psychische, existentiële en professionele begeleiding. Om me daarin te gronden genoot ik o.a. de opleiding gestalttherapie bij Multidimens en Voice Dialogue bij Erik Cuyvers. Ik ben getrouwd en heb twee (bijzonder levendige) kleine kinderen.’

Praktisch: Vrijdag 12 oktober 2018 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Zen
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu