Op zondag 1 december 2013 is in een imposant pand aan de Zijlweg 286 in Haarlem door lama Dagpo rinpoché het meditatie-en studiecentrum van Kadam Chöling geopend. Tientallen gasten uit binnen-en buitenland woonden de opening bij. In de meeste landen waar lama Dagpo lesgeeft zijn al centra opgericht. En nu dus ook in Nederland. Een fysiek centrum draagt volgens de initiatiefnemers bij aan het in stand houden van de Dagpo-traditie en het overdragen van de specifieke instructie van deze overleveringslijn in Nederland. Daarnaast wil het centrum niet alleen een sociale rol vervullen voor de studenten van lama Dagpo die samen willen mediteren en studeren, maar ook voor (jonge) mensen die op zoek zijn naar steun en uitleg. Kadam Chöling wil een bijdrage leveren tot het behoud van methodes volgens deze traditie in hun zuivere vorm.

Bekijk op YouTube

Categorieën: Nieuws, Dharma en filosofie
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Nieuw centrum Kadam Chöling in Haarlem geopend

  1. Jammer dat de opnames van de toespraak door Dagpo Lama Rinpochee niet compleet op deze site staan. Nu loopt de vertaling vaak niet synchroon met het Tibetaans. Wellicht kunt u de opnames compleet plaatsen dus zonder daarin te knippen en/of snijden? Anders bent u bereid om de opnames aan Kadam Chöling ter beschikking te stellen vanwege de historische waarde ervan…
    Met vriendelijke groet, Hans van den Bogaert, tolk/vertaler
    Met vriendelijke groet Hans van den Bogaert, tolk/vertaler

  2. Joop Ha Hoek schreef:

    Dag Hans, het was ook niet onze intentie en we hebben de mogelijkheden daar ook niet voor om de hele toespraak integraal uit te zenden. We vatten samen in de hoop dat onze lezers in de praktijk meer willen weten van het gedachtegoed van deze sangha en lama Dagpo. Het was in ieder geval een prachtige dag in Haarlem.