Een Tibetaanse zakenman die in maart op een vliegveld bij Lhasa door de Chinese politie werd opgepakt, wordt bijna vijf maanden later nog steeds vermist. Tenzin Choephel, een inwoner van Nagchu in de Tibetaanse Autonome Regio van China, werd gearresteerd op de luchthaven van Gongkar op een retourvlucht van Chengdu, de hoofdstad van Chinese provincie Sichuan, zo meldt Radio Free Asia op basis van bronnen.

Niemand van zijn familie en vrienden weet waar hij naartoe is gebracht, of waar hij op dit moment wordt vastgehouden. Al zijn verwanten en vrienden zijn zeer bezorgd en ongerust over zijn veiligheid en welzijn. Bij een huiszoeking vond de politie wat politieke literatuur en foto’s van de verbannen geestelijk leider de Dalai Lama.

Choephel heeft in het verleden aan projecten bijgedragen die het milieu van Tibet ondersteunen en studeerde Tibetaanse geschiedenis. Een bron zegt dat hij ook hard gewerkt heeft om de eenheid van het Tibetaanse volk te bevorderen. Enkele jaren geleden lobbyde hij op eigen kosten hij met succes met Chinese ambtenaren om heilige bergen in Nagchu tegen mijnbouwprojecten te beschermen.

Bron RFA.

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Misbruik
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk