Een inwoner van China wordt door de Chinese autoriteiten beschuldigd van illegale handel in wilde dieren nadat hij eerder deze maand 40 kilo levende slangen in het wild had losgelaten. Dat gebeurde in het kader van een boeddhistisch ritueel, Fangsheng genoemd- een daad om gevangen wezens in de natuur vrij te laten, waarbij men verdiensten en goed karma krijgt. De man had gehoopt dat het vrijlaten van de slangen zou helpen om zijn onroerend goedbedrijf een goede toekomst te bezorgen.

In het begin van deze maand bracht de man vier zakken met levende slangen naar de Lancangrivier in de provincie Yunnan. Een van de zakken werd geopend op de oever van de rivier, de andere drie op een heuvel in de buurt. Het grootste deel van de slangen had de man voor 5.000 Yuan (744 US$) gekocht op een markt in Guangdong. Minstens 50 boswachters zijn ingezet om de slangen op te sporen, tot nu toe hebben ze er slechts 12 gevangen.

Bron BNN

Categorieën: Natuur, Rechtspraak, Dierenwelzijn, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Vrijlaten van slangen als goede daad niet gewaardeerd

  1. kees moerbeek schreef:

    Vreemd, omdat de dikke Boeddha (= Putai of Hotei) in veel huiskamers versleten wordt voor de geluksboeddha en zelfs de historische Boeddha. Volgens de overlevering redde hij juist slangen van het doden van andere levende wezens. Ook gaat hij door voor de lachende kindervriend.

    Deze dikke Boeddha was volgens een uitleg een zenmeester die slangen ving, die uit mededogen hun giftanden trok en ze daarna weer vrij liet. Een gifslang word je niet zo maar, dus als je giftanden getrokken worden helpt je dit om als mens herboren te worden en uiteindelijk dus boeddha.

    Achterlijk? Maar hoe achterlijk is eigenlijk een ontkenner van klimaatverandering door menselijke activiteit? Of iemand die zijn peuter niet tegen kinderziektes wil inenten vanwege een samenzwering? Met gevaar voor het eigen kind en anderen? Dus oordeel niet te snel :-)

    Namo Guashiyin pusa!