Offermandje Kloosterbunker

Offermandje Kloosterbunker. Vol met herinneringen aan een langzaam verglijdend leven. Niets van waarde, een zwerver zou er niet door in leven blijven.

In de Kloosterbunker van het BD wordt geofferd. Soms wierook, maar dat slaat op de longen en is heel slecht voor de gezondheid. En af en toe doen we wat in ons offermandje dat op de Kloosterbunkertafel staat, te midden van de boeddhabeelden. Als de curator ooit komt en de boel zal beoordelen komt het niet voor op de lijst van te veilen spullen.  Het zijn hebbedingetjes, ooit opgeraapt aan een strand, de oever van een rivier, een weiland, in een oude tempel. Ze zijn niet gelabeld, ook niet in ons hoofd. We zullen u in de loop van deze week op de hoogte houden van de inhoud van ons mandje. En tot zover: Vrede en alle goeds, moge iedereen gelukkig zijn, met name jij. Maak er een mooie dag van. Je bent verbonden met anderen, onder wie honderden miljoenen boeddhisten. Geniet daar van.

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Goooodmorning! boeddhisten in de Lage Landen

 1. Hanneke schreef:

  Echte wierook slecht?? Weet niet hoor. Gewoon een beetje met mate. Minder slecht dan uitlaatgassen van de auto’s denk ik.

 2. Léon schreef:

  Wierook is goed voor u, met name voor uw longetjes.

  • Léon schreef:

   Eenieder heeft zijn/haar eigen innerlijke stem. Het door u aangevoerde onderzoek was mij (in elk geval) reeds bekend.

 3. Vanessa schreef:

  Ik gebruik voornamelijk Tibetaanse wierook. Puur natuur.