Gisteren zat er ineens op de vensterbank van de kombuis in de Kloosterbunker een jonge koolmees. Ik had ‘m helemaal niet naar binnen zien vliegen. Het beestje reageerde nieuwsgierig maar ook wat ontdaan toen deze Goedmoedige Reus op hem af kwam lopen. Hij vloog wapperend in de richting van het broodrooster dat gelukkig niet aan stond.

Ik heb wel vaker koolmezen in de Bunker, als ze niet op een cactus hier binnen zitten zijn die vrij makkelijk te vangen. Maar de kleine verdwaalde was zo klein  dat hij een paar keer uit mijn samengebalde hand ontsnapte. Drie veertjes liet hij achter toen ik hem de vrijheid hergaf. Ik was even bang dat het alle veertjes van de kleine vogel waren en ik hem een paar weken in een schoenendoos op moest vangen om de veren weer aan te laten groeien. Dat was gelukkig niet het geval.

Na de bevrijding waste ik goed mijn handen met ontsmettende zeep. Voor je het weet heb je de vogelpest onder de leden.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

 

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu