Er leidt een mooie weg naar de kloosterbunker. Met sloten, bruggetjes, riet, knotwilgen en zo meer. En een bos. Bijna elke dag rijd ik die weg wel en ze blijft een prachtige ervaring. Al jaren staat er in de berm van die weg een grafsteen. Naast een sloot. Niet dat er iemand begraven is, maar als herinnering aan iemand die ten gevolge van een verkeersongeluk daar het leven heeft gelaten. De gemeente Bunkerstad zal er wel een vergunning voor hebben afgegeven, misschien betalen de nabestaanden wel grafrechten.

Altijd zie ik tijdens het passeren wel het kleine monumentje maar het is inmiddels zo vertrouwd geworden dat ik er geen bijzondere aandacht aan besteed. Tot ik deze week op een dag drie grote witte zwanen vlakbij de steen zag liggen. Een vierde stond en snuffelde aan het monument. Er was ruimte zat om ergens anders te liggen. Het was een vredig gezicht.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2019 – dag 193 – grafsteen

  1. Joost schreef:

    Prachtig Joop, heerlijk om de dag ,mee te beginnen.