Vanmorgen keek ik naar het NOS-Journaal. Er zijn twee tankschepen in brand geschoten met granaten. Amerika geeft Iran de schuld. Iran ontkent. Amerika heeft beelden waarop te zien is hoe de bemanning van een boot iets aan boord hijst dat uit de scheepshuid van de tanker is getrokken. Een niet ontplofte bom, zegt de VS, van Iran.

Ik denk aan oorlog, wreedheden, doden, onschuldige mensen. Vuur en bombardementen.

De nieuwslezer zegt dat we er rekening mee moeten houden dat de brandstofprijzen sterk zullen stijgen. Als de auto maar blijft rijden. We leven in gedegenereerde tijden.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Economie, Joop Hoek, Krijgsmacht, Politiek, Columns
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk