Donderdag zijn de Europese verkiezingen, gaan vermoedelijk veel mensen naar de stembus.

Deze week gaat de Nederlandse premier Mark Rutte op tv in debat met de leider van Forum voor Democratie  Thierry Baudet.

Ik kan gewoon niet groot denken op dit moment, steeds maar zeurt in mijn hoofd de vraag: waarom is onder leiding van deze Rutte van btw op dagelijks voedsel- de komkommer die op mijn aanrecht ligt,  van 6 naar 9 procent verhoogd? Is er al niet genoeg gegrepen en gegraaid? Je hoort niemand meer over die schandalige verhoging. We worden zonder protest als een citroen uitgeknepen.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Politiek, Misbruik, Columns
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Het jaar 2019 – dag 140 – btwvoedsel

 1. Joppe van der Spoel schreef:

  En niet alleen uitgeknepen, maar de gezondheidsrisico’s zijn ook niet kinderachtig. Nu al eten mensen te weinig groente en fruit en dat zal nu nog minder worden helaas. Weer meer diabeten o.a.
  Dank voor dit artikel Joop.

  Gr. Joppe

 2. Mary schreef:

  Ja, onbegrijpelijk! Wel gezonder eten hoor, want “we” worden te dik en ongezonder. Zak chips is veel goedkoper dan een kg appels, helaas!

 3. Ruud van Bokhoven schreef:

  We weten dat Rutte in de laatste jaren wel meer hebt vertelt met een grote lach op zijn gezicht, zoals leugens en inderdaad het belasting verhogen op het nodige voedsel en de suikerprodukten verlagen terwijl minder suiker gebruik zo belangrijk.
  Tijd voor aftreden.

 4. WAM van Loenen schreef:

  Ja en dan nog iets verder kijken; bij iedere partijgenoot, het waren er al vier, die door misstanden de politiek moet verlaten zegt hij respect te hebben. De burger niet, maar hij wel. Waarom zegt hij niet eens eerlijk dat veel partijgenoten liegen, manipuleren en graaien? Ondernemen en liberalisme worden wel heel ruim door hen opgevat.