De glazen voordeur in de hal van het Kloosterappartementsgebouw is verdwenen. Alleen de scharnieren resten en wat glassplinters links en rechts. Waarschijnlijk is de deur vernield of beschadigd. De Kloosterbewoners die ik begin van de zondagmiddag sprak weten het niet. Het glas is opgeruimd.

Zondagavond ben ik bij een klein Chinees restaurantje, ongeveer 500 meter van de Kloosterbunker vandaan. De eigenaresse zegt dat zaterdagnacht de glazen voordeur van het restaurantje is vernield. Er is niks gestolen. De glazenier was snel ter plekke en heeft er een nieuwe deur ingezet.

Twee vernielde glazen deuren, kort na elkaar, is er een causaal verband? Zaterdagavond viel ook de blokverwarming in het Kloostergebouw enkele uren uit. Wat zijn dit voor voortekenen?

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2019 – dag 84 – voordeurdelers

  1. Zeshin schreef:

    Voortekenen van een koude zondagavond

  2. Gea schreef:

    Armaggeddon