Vandaag reed ik over de prachtige singels in Rotterdam. Fonteinen hielden het water in beweging. Ineens zag ik dat de lange rijen bomen van kleur waren veranderd. De enorme takken en stammen van de platanen waren hemels groen, met op sommige plekken nog de oude schors. Logisch, vond ik, dat met deze hitte bomen ook hun jas uitdoen.

De waarheid is anders. Door de warmte groeien de platanen, van oudsher groeiend in landen rond de Middellandse zee, door de bast heen en die dwarrelt naar de grond. Ik was vaak in de zomer in Frankrijk waar het erg heet kan zijn, maar dit verschijnsel heb ik daar nooit meegemaakt.

Hoe dan ook, het is een prachtig gezicht. Slangen vervellen ook. Mensen ook na zonnebrand.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu