Ze waren me nog niet eerder opgevallen in de behandelruimte van de manueeltherapeut te M. in B. De kaartjes met: Uw laatste afspraak gehad? las ik in de witte tekst op een grijze ondergrond.

Gelijk begonnen fantasieën zich in mijn brein te vormen. Is dit een bericht voor terminalen, de opgegevenen. Mensen zonder toekomst? Is het hier gevaarlijk, de manueel man een gevaarlijk monster? Is het een wenk om weg te blijven? Waarom zag ik ze nu pas?

Nee, het ging om cliëntenbinding. Als er nog vragen zijn na die laatste behandeling, die dan mogelijk weer niet de laatste kan zijn.

Wist u overigens dat gedachten zich zomaar post kunnen vatten in ons brein en door ons voor waar worden aangezien. Ik las daarover in het magazine Kijk. Het is best wel griezelig dat wij dingen beleven die niet gebeurd zijn, in ieder geval niet in ons leven. Het zet getuigenissen (bij een rechtbank) of zomaar een praatje pot op losse schroeven. Vroeger kende ik iemand die bij hoog en laag volhield dat iets was voorgevallen. Ze was er zelf bij. Ik wist dat het anders was, of vergiste ik me toch. Het was om gek van te worden. Wie had er nou gelijk en bestaat gelijk wel. Hoeveel mensen zijn er opgesloten in een gevangenis omdat ze schuld bekenden en/of ‘getuigen’ de rechter van hun waarneming overtuigden. Wie verzint die namaak verhalen en plant ze in ons brein? Weg met dat namaakspul.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk