Soms lees ik onder mailberichten die ik ontvang voor mij interessante eindnoten. Ze inspireren mij tot nadenken over dagelijks gedrag in onze zogenoemde Fakebook maatschappij. Waarin je geen vriend meer bent als je niet bij dit nepvrienden medium bent aangesloten.

Deze week kreeg ik een mail die als voetnoot had:

Je hoeft niets te doen, je hoeft nergens naar toe en je hoeft niemand te zijn.

En eind vorige week deze:

NB: Om ook gelegenheid en energie te hebben voor alle leuke en inspirerende dingen die ik doe, lees ik mijn e-mail niet altijd dagelijks en zie ik het beantwoorden van e-mail niet als mijn hoogst mogelijke prioriteit. Ik kan er daarom soms voor kiezen om geen antwoord te sturen op een mail als dit niet direct noodzakelijk is, of om er wat meer tijd voor te nemen, omdat ik het belangrijk vind om met mijn volle aandacht bij jouw mail en mijn reactie kan zijn. Bij voorbaat dank voor je begrip hiervoor & ik wens je nog een hele mooie dag! =)

En zelf eindig ik mijn mails altijd met:

moge iedereen gelukkig zijn, met name jij

Deze spreekt mij ook aan:

Alles blijft, alles gaat voorbij; alles blijft voorbijgaan.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2017 – de driehonderdenvijfentwintigste dag – voetnoot

 1. Piet Nusteleijn schreef:

  Deze ‘klassieker’.

  Niemand is gelukkig, wees niemand.

  En déze van ‘de Genestet’:

  Wees uzelf, zei ik tot de ander,
  maar hij kon niet, want hij was niemand.

  Met groet.

 2. Jacob van Keulen schreef:

  Even een Friese: alles giet foarby dat is it goeie fan it kweade en it kweade fan it goeie oftewel onderzoek alle dingen en behoud het goede