Kasha met geitenkaas, eekhoorntjesbrood en walnoten

Ingrediënten

  • 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood of kastanjeboleten
  • 175 gr couscous
  • 45 gr boekweitvlokken
  • 3 eieren
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 2 tl gehakte verse tijm
  • 3 el olijfolie
  • 3 el walnotenolie
  • 175 gr verkruimelde witte geitenkaas
  • 50 gr gebroken geroosterde walnoten
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Beter kasha met geitenkaasDoe de couscous, boekweitvlokken (verkrijgbaar in de biologische winkel) en eekhoorntjesbrood in een kom en giet er zoveel kokend water op dat alles net onder staat. Laat het geheel 15 minuten inweken. Giet het overtollige vocht af. Doe het mengsel in een koekenpan. Voeg de eieren toe en bak het geheel kort, al omscheppend, op een halfhoog vuur. Roer de peterselie, tijm, olijfolie, walnotenolie, geitenkaas en walnoten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Doe de kasha in een grote schaal en serveer warm met roggenbrood en salade.

Recept uit het boek Zwammen smullen van uitgever Rob Koch van Atelier De Ganzenweide, zie www.ganzenweide.nl Tekeningen Evelien Kroese.

 

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu