5 reacties op Medicinale hebzucht

 1. Djana Mileta schreef:

  Heftig …

 2. Piet Nusteleijn schreef:

  Mijn vroegere leraar economie legde uit: “economie; de behoeften zijn oneindig en de middelen zijn schaars”.
  Bij medicijnen zijn de middelen echter niet schaars. Ze zijn in handen van deze man. Hij is vooralsnog de enige die de medicijnen maakt en vraagt een voor eigen gewin de allerhoogste prijs. In deze prent laat Ardan treffend zien hoe “de economie gemaakt door mensen” in elkaar steekt. Inderdaad heftig. Het beneemt de adem. De titel: medicinale hebzucht…de behoeften zijn inderdaad oneindig. Het is te begrijpen. De middelen zijn echter niet schaars. Ze worden schaars gehouden. We worden op leven en dood uitgebuit. Nogmaals, inderdaad heftig. Komen we er door de verkiezingsprogramma’s na te kijken, welke partij van plan is hier op wereldschaal iets tegen te ondernemen? Wij in ons land kunnen de allerduurste medicijnen vrijwel onmogelijk (blijven) betalen. In de minder rijke landen zijn de voor ons “goedkope” medicijnen niet eens te verkrijgen voor de gewone arme man.
  Inderdaad: Heftig.

 3. Yolanda Knoop schreef:

  Iedereen moet aan de pillen en ondertussen gaan we door met ons ziekmakende eten…Vooral niets veranderen, want je bent zo aan het genieten!!! Al dat voedsel wat uit zijn verband is gehaald…..olie, vet, suiker, kortom alle geraffineerde producten…..en heel veel dierlijk spul op ziekmakende manier gekweekt en gefabriceerd. Plantaardig en volledig voedsel is volgens mij de ontsnapping aan big Farma want je bloeddruk daalt, cholesterolpillen zijn niet meer nodig geen diabetes, goed gewicht etc…de preventieve oplossing …

  • WAM van Loenen schreef:

   Helemaal met je eens. Maar ja, het sluit niet alles uit, desondanks kun je ziek worden. Maar het is een feit dat de economie afhankelijk is van commercieel ‘behoeften kweken’. De consument aan de touwtjes van multinationals als koop en slik vee. Als je zelf niet oplet dan stink je er ongemerkt ook in. Opletten op zoveel mogelijk onafhankelijkheid en zelfregulatie.

 4. trudy schreef:

  Het huidige verdienmodel van de farmaceutische industrie.
  Verschrikkelijk.

Menu