De Amsterdamse boeddhiste en beeldend kunstenaar Sodis Vita exposeert een week- tot en met zondag 25 november, in het befaamde filmhuis Het Ketelhuis in Amsterdam. Elke week exposeert een andere kunstenaar uit de buurt op het entresol van Het Ketelhuis. De in Delft geboren Sodis publiceert haar tekeningen al jaren ook in het Boeddhistisch Dagblad.

the visual thinker drawings. sodis vita.

“..the supreme paradox is to discover something that thought cannot think..”
soren kierkegaard, philophical fragments, 1944.

De mini expositie laat een keuze zien uit meer dan 200 tekeningen die Sodis sinds 2016 maakte.

Sodis Vita is een kunstenaar die niet alleen tekent voor onder andere het Boeddhistisch Dagblad, maar ook foto’s maakt voor o.a. Mug magazine, les geeft in brandschilderen op glas en 2D & 3D tekenen via buurtwerkplaatsen in de Amsterdamse Staadsliedenbuurt, en glas-in-loodcursussen geeft via de openbare werkplaats.

Meer info: www.sodisvita.com

Sinds 29 maart 1999 is Het Ketelhuis – stevig verankerd op de Westergasfabriek – hét huis voor de Nederlandse film, een veilige plek voor vertoning van en debat over de vaderlandse cinema. Zowel ‘’kleine’’ artistieke als de meer commerciële speelfilms, documentaires en korte films krijgen bij Het Ketelhuis een podium.

Daarnaast worden er arthouse-titels van Europese komaf en een brede waaier aan jeugdfilms (veelal Nederlands gesproken en in 2D) vertoond. Bovendien gaat er geen week voorbij zonder speciale vertoningen. Denk daarbij aan reeksen als Deutsches Kino, Cinémathèque Française, Film & Psychoanalyse en Amongst Friends. Onder de noemer Ketelhuis Forum zijn er speelfilms en documentaires te zien die niet voor reguliere distributie in aanmerking zijn gekomen.

Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam. Openingstijden: Zondag – donderdag 10:00 – 01:00 uur. Vrijdag – zaterdag 10:00 – 02:00 uur.

Categorieën: Beeldende kunst
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu