Goeroe, stichter, gezegende, tathagata en arahat, compleet volmaakte Boeddha, grote overwinnaar Shakyamuni Heer, voor u buigen wij neer, nemen toevlucht, en offeren giften, oh zegen ons alstublieft.

Ik en alle voelende wezens nemen, totdat we verlichting bereiken, toevlucht tot Boeddha, dharma en sangha. Ik en alle voelende wezens nemen, totdat we verlichting bereiken, toevlucht tot Boeddha, dharma en sangha. Ik en alle voelende wezens nemen, totdat we verlichting bereiken, toevlucht tot Boeddha, dharma en sangha.

Moge iedereen gelukkig zijn, moge iedereen vrij zijn van leed, moge niemand ooit gescheiden worden van zijn geluk, moge iedereen gelijkmoedigheid hebben, vrij van haat en gehechtheid.

IDAM GURU RATNA MANDALAKAM NIRYATAYAMI.

Deze mooie tekst had u kunnen aanleveren als buitengewoon onbezoldigd correspondent (BOC) van het Boeddhistisch Dagblad, de ogen en oren van de krant.

Wilt u ook BOC’er worden, meldt u dan aan op redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl.

Wij hebben geen behoefte aan columnisten en/of eigen ervaringen mededelers maar aan nieuwsjagers. De durvers en de doeners, zoals ze dat in Rotterdam zeggen. Die ons kunnen berichten over wat er binnen de muren van de sangha’s in de Lage Landen gebeurt. Kom van dat kussen af en pak je pen!

Categorieën: Achtergronden
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Goeroe, stichter, gezegende

  1. Dolma schreef:

    ugh! groot opperhoofd.

Menu