Op 20 juli 1999 begon in China de vervolging van Falun Gong beoefenaars. Wereldwijd worden vandaag bij Chinese ambassades en consulaten herdenkingsbijeenkomsten gehouden.
De Chinese Communistische Partij startte op 20 juli vijftien jaar geleden een campagne tegen Falun Gong door anti~propaganda en massale opsluiting, gedwongen ‘heropvoeding’ en marteling van de beoefenaars, met tienduizenden doden als gevolg.
Vele Falun Gong gewetensgevangenen werden gedood en hun organen verwijderd voor transplantatieoperaties. Zelfs nu nog worden Falun Gong beoefenaars in werkkampen nog steeds routinematig gemarteld. Het is de grootste groep gevangenen in de wereld. Deze vervolging is wereldwijd door de mensenrechtenorganisaties veroordeeld.
>> Bekijk hier de undercover documentaire over de illegale orgaanhandel in China.
https://www.youtube.com/watch?v=0wtSV_BEf14
Falun Gong, ook wel bekend als Falun Dafa, is een praktijk van meditatie en oefeningen met leringen gebaseerd op de universele principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.
In juli 1999, ontstond bij de voormalige Chinese Communistisch leider Jiang Zeming de grote angst dat zijn politieke partij zou worden overschaduwd door de wijdverspreide groei van Falun Gong beoefenaars.
In 2006 heeft de Canadese mensenrechtenadvocaat David Matas een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de beschuldigingen rondom de handel in organen van Falun Gong gevangenen in China.Hij heeft samen met de voormalige Canadese minister van Buitenlandse Zaken David Kilgour bevestigd dat de Chinese regering organen rooft van levende Falun Gong gewetensgevangenen en waarbij slachtoffers tijdens de transplantatieproces stierven.
Matas en David Kilgour reisden over de hele wereld om overheidsfunctionarissen te waarschuwen voor dit misbruik en de mensenrechtenschending. Zij ontvingen in 2010 de Nobelprijs voor de Vrede.
Orgaanhandel is een van de belangrijkste kwesties voor overheidsinstanties en mensenrechtenorganisaties die op internationale schaal vechten tegen de internationale criminele netwerken die winst uit de verkoop van menselijke organen halen.
Deze orgaanhandel wordt echter nog meer onethisch wanneer deze criminele en onmenselijke activiteit wordt uitgevoerd met toestemming van de overheid of zelfs door deze wordt gefaciliteerd. Dit is volgens de rapporten het geval in China, waar het ‘oogsten’ van organen van gevangenen officieel als overheidsbeleid wordt uitgevoerd in openbare ziekenhuizen.
Tijdens de plenaire zitting van het Europees Parlement op 12 december 2013 heeft zij een resolutie aangenomen over de ernstige schendingen van de mensenrechten in China, en meer specifiek de schendingen met betrekking tot de orgaanhandel. China loopt in de wereld voorop met betrekking tot executies van gevangenen. Het blijkt dat de Chinese regering in de loop der jaren de orgaanhandel getransformeerd heeft tot een lucratieve miljoenen business.
>> Bekijk hier de docu over China’s orgaanhandel:
https://www.youtube.com/watch?v=bvAOOwvJMZs#t=18
Op 10 juli 2014 ontving David Matas de Carthage International Award in Rome in de categorie van de Vrede en de verdediging van de mensenrechten. De prijs wordt jaarlijks toegekend door de International Carthage Academy, een non-profit organisatie die awards in 16 verschillende categorieën uitreikt aan mensen die wereldwijd hebben bijgedragen aan o.a. de ontwikkeling en het verspreiding van cultuur en kennis op diverse terreinen.
Na de lessen in zijn jeugd over de Holocaust, voelde David Matas de drang om iets te doen in reactie op deze enorme misdaad tegen de menselijkheid. Hij vond later als advocaat zijn roeping in het opnemen voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen en het bestrijden van de oorzaken. Het was in de jaren 1970 dat Matas betrokken raakte bij zijn eerste mensenrechtenzaak: het opsporen van nazi-oorlogsmisdadigers. Sindsdien heeft hij gewerkt aan een aantal initiatieven, waaronder de bestrijding van de apartheid in Zuid-Afrika en de onderdrukking in de voormalige Sovjet-Unie en Oost-Europa.
‘Een van de dingen die me in leven houdt is mijn besef dat het veel werk vergt dat over een lange tijd pas de gewenste resultaten zal krijgen. In de loop der jaren hebben wij inderdaad grote veranderingen en positieve resultaten gezien, zoals het einde van de Apartheid in Zuid-Afrika en de val van de Sovjet-Unie. Het kost tijd, maar hoe zou het zijn zonder de inspanning voor de rechten van de mens’, zei David Matas.
De conclusie van het rapport in 2006 omtrent orgaanhandel was dat 41.500 getransplanteerde organen in en buiten China rechtstreeks van Falun Gong gevangenen afkomstig waren.
>> Hierover is in 2009 een boek gepubliceerd: ‘Bloody Harvest’.
Het is in 21 talen verkrijgbaar, maar je kunt een PDF-bestand in het Nederlands gratis downloaden: http://www.organharvestinvestigation.net/report0701/report20070131-dutch.pdf
Er worden straathandtekeningenacties georganiseerd, die bijdragen tot de bewustwording van deze orgaanroof en de misdaden in China, in de hoop dat men niet langer organen koopt van het Chinees Communistisch regime. China heeft een van de laagste tarieven van orgaantransplantaties in de wereld.
>> Teken de petitie online om een einde te kunnen maken van de orgaanroof van de spirituele groep Falun Gong:
https://www.change.org/petitions/stop-forced-organ-harvesting-in-china-2
>> Lees ook eerder verschenen artikelen over dit onderwerp van Bianca Visser:
https://boeddhistischdagblad.nl/30791-china-bevrijden/
https://boeddhistischdagblad.nl/28283-china-trekt-aan-de-touwtjes-europa/