Kan je jezelf zien
Als je eigen beste vriend(in)
Godwin Samararatne
Zij die zichzelf accepteert
Wordt geaccepteerd door de hele wereld
onbekende bron
Wie is jouw beste vriend? Als je nu iets anders zegt dan ‘ikzelf’ dan mis je iets.
Niets in de wereld kan jou echt gelukkig maken, alleen jijzelf. Niet je partner of je kinderen, niet je werk of je hobby’s, niet de nieuwste iPhone. Dat komt omdat we pas écht kunnen genieten van andere mensen en dingen in ons leven als we onszelf accepteren. Als we onze eigen beste vriend zijn. En dat is niet zomaar zelfhulpboek-praat. Dat is van levensbelang.
De langste, meest intense relatie die je hebt, is die met jezelf. En daar mag je best wat tijd en energie in steken. Het gaat niet iedereen makkelijk af, een vriendschap sluiten met zichzelf. Doordat je ouders je niet altijd hebben gegeven wat je nodig had of door moeilijke levenservaringen kunnen we last hebben van zelftwijfel en -kritiek, gevoelens van schaamte en schuld.
Je eigen beste vriend zijn is altijd fijn, maar is al helemaal van belang als je door een lastige periode gaat of worstelt met gevoelens als eenzaamheid of onzekerheid. Omdat je jezelf het beste gunt. Maar hoe doe je dat, vriendjes met jezelf worden?
Op vrijdag 16 februari 2018 is Wendi Winnelinckx te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.
In het kader van zelfcompassie werkte ze o.a. samen met Tara Brach. Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar de link tussen zelfcompassie en hoogsensitiviteit o.l.v. prof. dr. Van Hoof. Wendi praat over haar eigen ervaring met zelfcompassie en hoogsensitiviteit en geeft praktische tips om zelfcompassie te integreren in het dagelijks leven.
Wendi is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve en/of hoogbegaafde mensen op hun weg naar een authentieker leven. Ze richt zich op het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen binnen deze doelgroep.
Via het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (IAM) o.l.v. dr. David Dewulf begeleidt Wendi heartfulness- en compassietrainingen over heel Vlaanderen. In Mindfulness en heartfulness vond ze een levenshouding die haar helpt om haar duidelijke en gestructureerde aanpak warm en mild te houden. Wendi studeert psychologie aan de Open Universiteit en rondt haar studie Integratieve Psychotherapie af. Onder leiding van prof. Elke Van Hoof (VUB) doet Wendi wetenschappelijk onderzoek rond zelfcompassie en hoogsensitiviteit in functie van een doctoraat.
G.J. Smeets zegt
“Je eigen beste vriend zijn is altijd fijn, maar is al helemaal van belang als je door een lastige periode gaat of worstelt met gevoelens als eenzaamheid of onzekerheid. Omdat je jezelf het beste gunt. Maar hoe doe je dat, vriendjes met jezelf worden?”
Geachte redacteur, dat is regelrechte reclame tekst van een buurtwinkel die je publiceert. Niks mis mee maar hoort dat niet thuis in de agenda in plaats van een redactioneel stuk?
loes van ommen-hess zegt
Vriendjes met jezelf worden???????????? Ik ben de ruimte waarin alles plaatsvind, alles alles alles is dan vriendje.