De Grote Hal van de Jade Boeddha Tempel in het Chinese Shanghai wordt vanaf komende zaterdag eenendertig meter naar het Noorden verplaatst. De operatie, die veertien dagen zal duren, maakt deel uit van de renovatie van de tempel, die in 2014 begon. Door de verplaatsing zal de ruimte op het plein voor de uit 1882 daterende tempel worden verdubbeld.

De tempel is vernoemd naar de twee boeddhabeelden, gemaakt van jade uit Birma en is met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar één van de meest populaire religieuze trefpunten in Shanghai.  Bij speciale gelegenheden zoals het Chinese Nieuwjaar en boeddhistische festivals kan het bezoekersaantal oplopen tot honderdduizend per dag. Door de enorme mensenmassa’s is de houten draagstructuur van de tempel aangetast.

Alle beelden en relikwieën in 750 meter grote vierkante zaal blijven op hun plaats tijdens de verplaatsing. Het bouwteam heeft de spectaculaire actie drie maanden voorbereid. Stalen frames zullen de beelden in de zaal tijdens de operatie beschermen. De oorspronkelijke tempel, gelegen aan de rand van Shanghai, werd in 1919 door brand verwoest.

Bron China Daily. Foto Steve46814 CC 3.0 Wikimedia.

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk