Stel je eens voor dat je van de straat wordt geplukt of uit je huis gehaald. En in een politiewagen wordt geladen en naar een onbekende locatie wordt gebracht. Het is alsof je van de aarde bent verdwenen. Noch jijzelf, je vrienden, collega’s en familie weten waar je bent.

Dat gebeurt in het door China bezette Tibet. Gedwongen verdwijningen zijn om Tibetanen die zich verweren tegen de bezetting van hun land, te straffen. En om andere Tibetanen te verhinderen in verzet te gaan omdat ze hun eigen mening willen uiten en hun eigen cultuur willen uitdragen.

De internationale mensenrechtenorganisatie Free Tibet is deze week de campagne ‘In the dark, finding Tibets hidden prisoners’ begonnen om het grote publiek te wijzen op deze situatie. In aanvang worden in de campagne de verdwijningen van zes Tibetanen belicht.

Het lot van deze zes gevangenen is de eerste stap van de nieuwe campagne van Free Tibet om publieke aandacht te vragen voor deze wrede en onderdrukkende praktijk. De Chinese overheid wil er alles aan doen om het lot van deze gevangenen te verbergen. Free Tibet is vastbesloten om ze te vinden, de omstandigheden waaronder ze worden vastgehouden te belichten en aan te dringen op hun vrijlating.

Meer informatie over deze zes gevangenen en de actie In the dark is hier te vinden.

Bron Free Tibet.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu