De Dalai Lama heeft om gezondheidsredenen zijn voor volgende week geplande reis naar Botswana geannuleerd. Hij zegt uitgeput te zijn na de commotie en woede van China over het toestaan van zijn bezoek aan het Afrikaanse land.

De 82-jarige Tibetaanse geestelijke leider, die in ballingschap in India woont, zou een driedaagse conferentie in Gaborone, de hoofdstad van Botswana, bijwonen. In een officiële verklaring van vrijdag zegt de Dalai Lama de president van Botswana en de organisatoren van de conferentie zijn diepe spijt te hebben betuigd over het annuleren van zijn bezoek als gevolg van lichamelijke uitputting. Artsen adviseren de Dalai Lama de komende weken lange reizen te vermijden.

Botswana zei vorige maand dat het bezoek ‘puur privé’ was maar kende de Dalai Lama de status van een buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder toe. Waarop Peking Botswana waarschuwde de betrekkingen tussen beide landen niet in gevaar te brengen. De communistische partij van China ziet de Dalai Lama als een gevaarlijke separatist die strijdt voor de Tibetaanse onafhankelijkheid. De Dalai Lama zegt dat hij meer autonomie wil voor Tibet in plaats van regelrechte onafhankelijkheid.

Bron BNN. Omslagfoto BD.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk