Met een voor volgende maand gepland bezoek van de Dalai Lama riskeert Botswana de woede van China en zelfs het verbreken van de banden tussen de twee landen. Er staat een ontmoeting gepland tussen de spiritueel leider en minister-president Ian Khama, zo hebben ambtenaren bevestigd.

China is een belangrijke investeerder in heel Afrika en haar grootste handelspartner. Peking beschouwt de Dalai Lama als een vijand die uit is op een volledige autonomie voor Tibet. En veroordeelt en zet buitenlandse leiders onder druk die de Dalai Lama ontmoeten. Het Verenigd Koninkrijk, Mongolië en Zuid-Afrika zwichtten al voor die druk.

De Tibetaanse geestelijke leider, die in ballingschap in India woont, woont in Botswana de driedaagse conferentie ‘Mind and Life Dialogue’ in de hoofdstad Gaborone bij. Botswana, een buurland van Zuid-Afrika, heeft herhaaldelijk ontkend de Dalai Lama een visum te hebben verstrekt in een schijnbare poging om de banden met China niet te verstoren. Deze week gaf de regering toe dat de Dalai Lama het land zal bezoeken.

Bron BNN. Omslagfoto ontmoeting tussen de Amerikaanse president Barack Obama met de Dalai Lama Pixabay.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu