Het Nijmeegse onderzoeksinstituut Kaski heeft een onderzoek naar het functioneren van de Boeddhistisch Unie Nederland (BUN) vrijwel afgerond. De bevindingen worden naar een departementale adviescommissie gestuurd die daaruit een advies voor de demissionaire staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven of diens opvolger zal distilleren. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie meegedeeld.

BUN logoDe staatssecretaris zal daarop een besluit nemen of de BUN haar rol als zogenoemde zendende instantie- verantwoordelijk voor het werk van zes boeddhistische geestelijke verzorgers in justitiële inrichtingen, na een proefperiode van drie jaar mag blijven vervullen. De voorlichter verwacht dat de procedure nog dit jaar zal zijn afgerond. Het onderzoek nam vrij lang in beslag vanwege de complexheid van de materie. Maar niet nodeloos lang, zegt de voorlichter, omdat van tevoren geen termijn was bepaald. Onderzocht is onder meer of de BUN naar de overheid toe als representant van alle boeddhisten in Nederland kan optreden.

Zie ook dader Joost   en slachtoffer Jacq  en Frank Uyttebroeck over gedetineerden.  Eric Soyeux was de eerste boeddhistische geestelijke verzorger van Nederland. De geestelijke verzorgers komen ook aan het woord. Hoofd van de dienst boeddhistisch geestelijke verzorging Varamitra over doel en effect.

 

Categorieën: Nieuws, BUN - Boeddhistische Unie Nederland
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk