Het was op zes april 1967 dat Sangharakshita met ongeveer 24 mensen samen in een kelderlokaal onder een Oosters winkeltje in Centraal Londen zat. Ze mediteerden en wijdden die avond de ‘Vrienden van de Westerse Boeddhistische Orde’.

Dit was de sobere start van wat vandaag, vijftig jaar later, is uitgegroeid tot Triratna Boeddhistische Gemeenschap met Triratna Centra over de hele wereld, meer dan 2000 ordeleden en talloze mitra’s en beoefenaars. Dit jaar wordt overal binnen Triratna deze verjaardag gevierd en wordt vooral ook gevierd wat het voor zovele mensenlevens betekent dat de kostbare tijdloze dharma beoefend kan worden in de 21ste eeuw, dankzij Triratna. En er wordt volgens de organisatie vooruit gekeken, hoe Triratna een ‘Force for the Good’ kan zijn in de komende vijftig, ofwel vijfhonderd jaar.

Afgelopen weekeinde vonden de Internationale Triratnadagen in Essen, Duitsland plaats en deze waren alvast een pakkend voorbeeld van wat er gebeurt als vele mensen met een hart voor de dharma in harmonie bij elkaar komen. Enkel de ervaring van erbij geweest te zijn kan uitdrukken hoe dit voelt, dus de afwezigen hadden inderdaad ongelijk, en dit is heel positief bedoeld.

Voor diegenen die het gemist hebben: Van 24 tot 28 augustus zal een International Gathering plaatsgrijpen in Adhisthana, UK. Meditatie, lezingen, workshops… Ook kinderen en families zijn welkom. Sangha beoefenen we niet vanachter een computerscherm, maar door elkaar te ontmoeten.

Meer informatie over het evenement vind je hier

Bron Triratna Gent.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Boeddhisme en Nieuws Tags: Triratna en vijftig jaar 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu