Ook dit jaar organiseert het Jonge Boeddhisten team van het Triratna centrum in Gent een retraiteweekend speciaal voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar in het Zeeuwse retraitecentrum Metta Vihara. Dit jaar vindt het weekeinde plaats van 14 tot en met 17 april.

Elk jaar wordt er een thema uitgezocht wat past bij wat er leeft onder de jongeren van deze tijd. Dit jaar gaat het over vaardig handelen. De wereld vraagt om het ondernemen van actie, maar hoe doe je dat op een creatieve manier, op een manier die vreugde brengt en nieuwe mogelijkheden schept? Hoe zit vaardige actie eruit? Hoe kun jij jouw positieve bijdrage leveren in de maatschappij?

Het retraiteweekeinde wordt geleid door ordelid Prajnaketu, coördinator van jonge boeddhisten over heel Verenigd Koninkrijk en het vaste land van Europa. Hij doet dit samen met Kusalasara, ordelid en actief in het Triratna centrum in Londen, door middel van meditatie, input, discussie en stilteperioden. Dit alles vindt plaats midden in de Hollandse polder van Zeeland. Omringd door deze rustgevende omgeving kun je je echt even terugtrekken van de buitenwereld, maar kom je tegelijkertijd in aanraking met jonge boeddhisten en geïnteresseerden vanuit heel Europa.

Meer informatie op de website van Metta Vihara. Om op de hoogte te blijven van andere activiteiten voor jonge boeddhisten en geïnteresseerden in Nederland, bekijk dan deze Facebookpagina.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Triratna
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk