Het Tropenmuseum in Amsterdam verwelkomde in vier maanden tijd 95.000 bezoekers voor de tentoonstelling De Boeddha .De tentoonstelling trok vorig jaar in het Leidse Museum Volkenkunde in zes maanden tijd ook 95.000 bezoekers. Daarmee is De Boeddha de meest bezochte reizende tentoonstelling van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen – de organisatie achter het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Sinds de fusie van de musea in 2014 worden tentoonstellingen binnen de organisatie doorgeplaatst.

Directeur Stijn Schoonderwoerd: ‘Het is fantastisch dat we een steeds groter en breder publiek weten te bereiken. In de theater- of muziekwereld is het doorreizen van producties de gewoonste zaak van de wereld, maar nationaal reizende tentoonstellingen zijn in de museale sector nog uniek.’

De tentoonstelling De Boeddha toont aan de hand van objecten hoe Boeddha leefde, wat zijn levenslessen zijn en hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. De tentoonstelling werd omschreven als leerzaam, authentiek en indrukwekkend, zo blijkt uit het publieksonderzoek. “De Boeddha geeft heel duidelijk weer wat boeddhisme wereldwijd inhoudt. De tentoonstelling is mooi opgezet het is echt de moeite waard om er de tijd voor te nemen”, aldus een bezoeker. Het Boeddha Weekend, dat in oktober plaatsvond, was zeer populair en trok meer dan 2500 bezoekers.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Reizende tentoonstelling De Boeddha trekt 190.000 bezoekers

  1. Gerben schreef:

    Toont wat mij betreft mooi aan dat veel meer mensen affiniteit met het boeddhisme hebben, dan het aantal mensen dat zich ook daadwerkelijk boeddhist noemt! Was dat laadste niet slechts zo’n 50.000?

  2. Dirk schreef:

    Ik heb deze tentoonstelling gemist, weet iemand waar deze nu gehouden word of heeft iemand een goede tip voor me ?

  3. MSVCP140 schreef:

    :-) OK !